احسن طبخه من احسن طباخه
+4
SAMALKS
hanna
nour
RoMBa
8 مشترك
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 3
صفحة 1 من اصل 3 • 1, 2, 3
احسن طبخه من احسن طباخه
بسم الله الرحمن الرحيم
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته
انهاده انا جيلكم بفكره جنان ومسابقه جميله ويا رب تعجبكم
طبعا بما ان المنتدى كله بنات
انا حبيت اعمل ليكم مسابقه فريده من نوعها وبما اننا دخلين على رمضان
طبعا رمضان بيشتهر انه شهر الكرم
فا انا حعرض عليكم المسابقه من غير ما اطول وهي
ان كل عضوه فى المنتدى
طبعا بتعرف تطبخ ودا شرط اساسى على فكره عشان تشارك فى المسابقه دى
وطبعا كلكم بتسعد امهاتكم فى البيوت صح
ايه رئيكم بقى ان كل وحده تقدم طبخه هيا طبختها باديها وتجيب منها صوره بعد ما الاكله تستوى
وطبعا لازم تكون هيا ال عملها باديها
وانا على فكره اول مشترك فى المسابقه دى
وعاوز اشوف شغل بقى
ال عاوز يشترك يسجل اسمه بعد مساهمته
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
معلش يا جماعه نسيت اهم حاجه فى المسابقه
وهيا الشروط
هههههههههه
وهيا
1-ان كل عشو يعمل اكله مختلفه عن العضو التانى
2-لكل عضو طبخه وحده بس ومسموح بطبح حلويات
3- عوزين المسابقه نظيفه مفهاش غش فهمنى طبعا
4-ذكر المقادير التى تم بها صنع هذه الطبخه
ههههههههههههههه
والجائزه مفجاه
من رومبا
عدل سابقا من قبل RoMBa في الثلاثاء أغسطس 18, 2009 3:27 am عدل 1 مرات
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
ههههههههههههههههههههه
ايه ده ؟؟؟؟
يا بنى انا عارفة لبنات دى كويس
طبعا اساتذة فى المطبخ
بس انا علشان ادخل المسابقة دى عايزة اعرف ايه جايزتك يا رومباااا
ايه ده ؟؟؟؟
يا بنى انا عارفة لبنات دى كويس
طبعا اساتذة فى المطبخ
بس انا علشان ادخل المسابقة دى عايزة اعرف ايه جايزتك يا رومباااا
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
تؤ تؤ تؤ تؤ
انا قولت جائزه
اظن محدش بيعرف الجائزه ال بعد ما يخدها
سر بقى مفجاه
عشان اشوف حماس
انا قولت جائزه
اظن محدش بيعرف الجائزه ال بعد ما يخدها
سر بقى مفجاه
عشان اشوف حماس
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
لا طبعا من امتى ده
يا بنى الناس بيتنافسوا علشان خاطر الجايزة دى
يعنى بيعرفوها وبعد كدة بيتنافسوا عليها
ال انت قصدك عليها دى مفاجأة
ده انت هتشووووووف العجائب والاسرار من المطبخ
هههههههههه
يا بنى الناس بيتنافسوا علشان خاطر الجايزة دى
يعنى بيعرفوها وبعد كدة بيتنافسوا عليها
ال انت قصدك عليها دى مفاجأة
ده انت هتشووووووف العجائب والاسرار من المطبخ
هههههههههه
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
لالالالالالالالالالالالالالالالالالا
انا مش مشتركة في البتاع دي بس متابعة
انا بعرف اعمل شاي بس
ههههههههههههههههههههههههههههه
بس فكرة جنان يسلموو رومبا وعايزة اشوف طبخكم
انا مش مشتركة في البتاع دي بس متابعة
انا بعرف اعمل شاي بس
ههههههههههههههههههههههههههههه
بس فكرة جنان يسلموو رومبا وعايزة اشوف طبخكم
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
حلوة فعلا الفكرة
بس صعبة اوي حكاية الصور والمقادير وكدة
دة احنا اخرنا اوي نعرف نسلق بيض
ههههههههههههههههههههههه
يسلمووو روومباا
بس صعبة اوي حكاية الصور والمقادير وكدة
دة احنا اخرنا اوي نعرف نسلق بيض
ههههههههههههههههههههههه
يسلمووو روومباا
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
بلاش الصور خلينا فى المقادير بس كل واحد بين نفسه بقى يعنى مش القى كل وحده جيبالى موضوع من على النت
مش ينفع
مش ينفع
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
اوك فعلا لو كدة اوك
كدة حلو اوي
اصل بلاش فضايح الصور هتكون فضايح
بس يعني هنقول اكله احنا كلنا عارفينها ولا اية
كدة حلو اوي
اصل بلاش فضايح الصور هتكون فضايح
بس يعني هنقول اكله احنا كلنا عارفينها ولا اية
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
ا فعلا حكاية الصور دى كانت هتبقى صعبة
بس لو كانت من غير صور تبقى اوك
اه طبعا امال هنخترع اه طبعا ان شاء الله تخترج بسش الاغلبية هتبقى كلنا عرفنها
وكل سنة وانتم طيبين
بس لو كانت من غير صور تبقى اوك
اه طبعا امال هنخترع اه طبعا ان شاء الله تخترج بسش الاغلبية هتبقى كلنا عرفنها
وكل سنة وانتم طيبين
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
فعلا حكاية الصور دى كانت هتكون صعبة
دة كويس كمان لو عرفنا نكون مقادير طبخة
ههههههههههههههه
يسلمووووووو رومبا على الفكرة الروعة دى
انااااااااااااااا معاكووووووو باذن الله
ورمضـــــــــــــــــــــــــــــــــــــان كريم عليكو
دة كويس كمان لو عرفنا نكون مقادير طبخة
ههههههههههههههه
يسلمووووووو رومبا على الفكرة الروعة دى
انااااااااااااااا معاكووووووو باذن الله
ورمضـــــــــــــــــــــــــــــــــــــان كريم عليكو
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
وانا كمان مشتركه
بس ممكن استعين بماما
بس ممكن استعين بماما
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
وانا كمان هشترك
وتسلم علي الفكره الجميله
وتسلم علي الفكره الجميله
كوكي- مخربش فضي
- النوع :
عدد المساهمات : 186
التقييم : 54394
تاريخ التسجيل : 17/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
طيب احنا دخلنا رمضان
وزى ما انا وعدت انى اجيب اكله كل يوم
بجيب ونفذ
انا مش شايف اى شغل فى الموضوع دا
عاوز شغل
عاوز اشوف مسهمه واكلات بتنزل
ياله
بسرعه
وزى ما انا وعدت انى اجيب اكله كل يوم
بجيب ونفذ
انا مش شايف اى شغل فى الموضوع دا
عاوز شغل
عاوز اشوف مسهمه واكلات بتنزل
ياله
بسرعه
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
انا يا رومبا اول وحده هشترك
وجايبه تشكيله يارب تعجبكم
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
العصير
قمر الدين
المقادير:-
• 1/2 لفة قمر الدين مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/2 كوب مشمش مجفف
• 1/2 كوب سكر
• 3 أكواب مية
• مكعبات ثلج "اختياري"
الطريقة:-
انقعي قمر الدين والمشمش المجفف مع بعض أول ما تصحي من النوم في المية، وقبل أذان المغرب بنص ساعة ضيفي إليهم السكر والمية، واضربيهم مع بعض في الخلاط، وبعد كده صفّيهم بالمصفاة السلك، وصبي عصير قمر الدين في كأسات العصير وضيفي إليه مكعبات الثلج.
قمر الدين
المقادير:-
• 1/2 لفة قمر الدين مقطعة قطعاً صغيرة
• 1/2 كوب مشمش مجفف
• 1/2 كوب سكر
• 3 أكواب مية
• مكعبات ثلج "اختياري"
الطريقة:-
انقعي قمر الدين والمشمش المجفف مع بعض أول ما تصحي من النوم في المية، وقبل أذان المغرب بنص ساعة ضيفي إليهم السكر والمية، واضربيهم مع بعض في الخلاط، وبعد كده صفّيهم بالمصفاة السلك، وصبي عصير قمر الدين في كأسات العصير وضيفي إليه مكعبات الثلج.
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
طبق الشوربة
شوربة الخضار بالشعرية
المقادير:-
• 1/4 كيلو بسلة
• 1/4 كيلو فاصوليا خضراء
• 2 حبة جزر مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2حبة بطاطس مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2 حبة كوسا مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 1/2 كوب شعرية
• معلقتين سمنة
• معلقة ملح وفلفل
• شوربة فراخ أو لحمة
• مكعب مرقة دجاج "اختياري"
• حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة "للتجميل"
• عصير ليمونة "اختياري"
الطريقة:-
1- هاتي حلة صغيرة واسلقي فيها البسلة والفاصوليا، وبعد كده اغسليهم بالمية الباردة، وحطيهم في المصفاة علشان تتخلصي من أي مية ممكن إنها تكون موجودة.
2- هاتي الحلة اللي هتعملي فيها الشوربة، وحطي فيها معلقتين سمنة، وحطيها على النار، بعد كده ضيفي ليها الشعرية وقلبيها لغاية ما تحمرّ ويبقى لونها ذهبي.
3- هاتي باقي الخضروات وضيفيها للشعرية، واستمري في التقليب لمدة عشر دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم "مكعب مرقة الدجاج" و"شوربة الفراخ أو اللحمة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشوربة تغلي، بعد كده هدي نار البوتجاز وسيبيها لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخضار استوي اطفي البوتجاز، وقبل أذان المغرب بربع ساعة صبي الشوربة في أطباق الشوربة، وضيفي ليها البقدونس المقطع وعصير الليمون.
شوربة الخضار بالشعرية
المقادير:-
• 1/4 كيلو بسلة
• 1/4 كيلو فاصوليا خضراء
• 2 حبة جزر مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2حبة بطاطس مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 2 حبة كوسا مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
• 1/2 كوب شعرية
• معلقتين سمنة
• معلقة ملح وفلفل
• شوربة فراخ أو لحمة
• مكعب مرقة دجاج "اختياري"
• حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة "للتجميل"
• عصير ليمونة "اختياري"
الطريقة:-
1- هاتي حلة صغيرة واسلقي فيها البسلة والفاصوليا، وبعد كده اغسليهم بالمية الباردة، وحطيهم في المصفاة علشان تتخلصي من أي مية ممكن إنها تكون موجودة.
2- هاتي الحلة اللي هتعملي فيها الشوربة، وحطي فيها معلقتين سمنة، وحطيها على النار، بعد كده ضيفي ليها الشعرية وقلبيها لغاية ما تحمرّ ويبقى لونها ذهبي.
3- هاتي باقي الخضروات وضيفيها للشعرية، واستمري في التقليب لمدة عشر دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم "مكعب مرقة الدجاج" و"شوربة الفراخ أو اللحمة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشوربة تغلي، بعد كده هدي نار البوتجاز وسيبيها لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخضار استوي اطفي البوتجاز، وقبل أذان المغرب بربع ساعة صبي الشوربة في أطباق الشوربة، وضيفي ليها البقدونس المقطع وعصير الليمون.
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
طبق الحلو
كنافة بالمكسرات
المقادير:-
• 1/ 2 كيلو كنافة
• 1/ 4 كوباية زيت ذرة
• 1/ 2 كوباية زبدة أو سمنة
• 1/ 4 كوباية عين جمل أو جوز من غير قشرة
• 1/ 4 لوز من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية بندق من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية فستق من غير قشرة
• 1/ 2 كوباية زبيب
مقادير الشربات:
• 1/ 2 كوباية سكر
• 3/ 4 كوباية مية
• عصير ليمون
• فانيليا.
طريقة عمل الشربات:-
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
طريقة عمل الكنافة:-
1- هاتي المكسرات اللي عندك كلها وحطيها كلها في كيس بلاستيك ودقي فوقه بإيد الهون علشان تكسري المكسرات إلى قطع صغيرة.. بعد ما تكسري المكسرات حطيها في طبق وضيفي إليها الزبيب وقلبيهم مع بعض كويس.
2- قطعي الكنافة، بعد كده حطيها في صينية فيها زبدة سايحة واخلطي الزبدة السايحة دي مع الكنافة كويس لغاية ما تلاقيها فعلاً اتشربت الزبدة كلها.
3- هاتي صينية تانية وادهنيها بالزبدة وحطي فيها نصف كمية الكنافة واضغطي عليها كويس بإيدك علشان تبقى متماسكة.
4- رشي المكسرات اللي عندك، بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها بإيديك كويس علشان تتماسك.
5- حطيها في فرن متوسط الحرارة، وسيبيها لمدة نص ساعة أو لغاية ما تلاقي وشها بقى لونه ذهبي ولو هتقدري إنك تقلبي الكنافة في نصف مدة الطهي مع إضافة 1/ 2 معلقة كبيرة زبد أو سمن في الصينية وتدخليها الفرن تاني (بعد ما تقلبيها)، وده علشان تبقى الكنافة لونها واحد من جميع النواحي، بعد كده خرجيها من الفرن وقطعيها على حسب الحجم اللي إنتِ عايزاه وصبي عليها الشربات البارد وبعد كده حطيها في طبق.
كنافة بالمكسرات
المقادير:-
• 1/ 2 كيلو كنافة
• 1/ 4 كوباية زيت ذرة
• 1/ 2 كوباية زبدة أو سمنة
• 1/ 4 كوباية عين جمل أو جوز من غير قشرة
• 1/ 4 لوز من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية بندق من غير قشرة
• 1/ 4 كوباية فستق من غير قشرة
• 1/ 2 كوباية زبيب
مقادير الشربات:
• 1/ 2 كوباية سكر
• 3/ 4 كوباية مية
• عصير ليمون
• فانيليا.
طريقة عمل الشربات:-
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.
طريقة عمل الكنافة:-
1- هاتي المكسرات اللي عندك كلها وحطيها كلها في كيس بلاستيك ودقي فوقه بإيد الهون علشان تكسري المكسرات إلى قطع صغيرة.. بعد ما تكسري المكسرات حطيها في طبق وضيفي إليها الزبيب وقلبيهم مع بعض كويس.
2- قطعي الكنافة، بعد كده حطيها في صينية فيها زبدة سايحة واخلطي الزبدة السايحة دي مع الكنافة كويس لغاية ما تلاقيها فعلاً اتشربت الزبدة كلها.
3- هاتي صينية تانية وادهنيها بالزبدة وحطي فيها نصف كمية الكنافة واضغطي عليها كويس بإيدك علشان تبقى متماسكة.
4- رشي المكسرات اللي عندك، بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها بإيديك كويس علشان تتماسك.
5- حطيها في فرن متوسط الحرارة، وسيبيها لمدة نص ساعة أو لغاية ما تلاقي وشها بقى لونه ذهبي ولو هتقدري إنك تقلبي الكنافة في نصف مدة الطهي مع إضافة 1/ 2 معلقة كبيرة زبد أو سمن في الصينية وتدخليها الفرن تاني (بعد ما تقلبيها)، وده علشان تبقى الكنافة لونها واحد من جميع النواحي، بعد كده خرجيها من الفرن وقطعيها على حسب الحجم اللي إنتِ عايزاه وصبي عليها الشربات البارد وبعد كده حطيها في طبق.
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
يا سلام عليكى يا حياه لما تبقى انتى اول وحده تجيلك الجراه وتحطى اول اكله
يسلمو على الاكله الجميله دى
وكدا يبقى معانا اول اكله
وعوزين نشوف الباقى
يسلمو على الاكله الجميله دى
وكدا يبقى معانا اول اكله
وعوزين نشوف الباقى
رد: احسن طبخه من احسن طباخه
يسلمو رومبا ردك
وانا شايفه انها دي طرق
بسيطه واي حد ممكن يجربها
عاوزين العيال يجيبو اكل
ولا باين عليهم مش بيعرفو يطبخو
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55212
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
صفحة 1 من اصل 3 • 1, 2, 3
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 3
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى