الكشري المصري بالصور
+3
Jana
RoMBa
hanna
7 مشترك
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 2
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
الكشري المصري بالصور
الكشري المصري ..خطوات مصورة
كاس رز مصري
نصف كاس عدس اسود
كاس مكرونه ... اي شكل تحبين
ملح - زيت
للصلصه نحتاج
طماطم - ثوم -صلصة طماطم - فلفل حار -ملح -زيت
ايضا بصل مقطع شرائح
الطريقه:
نغسل العدس ونضعه على النار حتى ينضج ونصفيه من الماء
نغسل الارز ونضعه على النار مع ماء وملح حتى ينضج ونصفيه
نضع المكرونه في ماء مغلي مع ملح حتى تنضج ونصفيها
ونخلط الرز والمكرونه والعدس مع بعض ونضعهم في قدر
به قليل من الزيت ونضعه على نار هادئه لمدة ربع ساعه
الان الصلصه
نفرم الثوم ونحمره في قليل من الزيت ثم نضع الفلفل المفروم و صلصة الطماطم
والطماطم المفروم ونتبله بالملح
ونتركه على نار هادئه
نقلي البصل في زيت غزير حتى يصبح ذهبي
يغرف الارز ويوضع البصل المحمر فوقه ويقدم ساخنا مع الصلصه
كشري كشري
المقادير
- مكرونه صغيره مسلوقه
- ارز ابيض
- شعريه
- حلقات بصل
- ملعقه دقيق
- صلصه صماطم
- عدس بجبه او اصفر
- ثوم
- زيت
الطريقه
- تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
- ناخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
- نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
- نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
- ناخد مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
- لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
- طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري
أطيب واروع طبق كشري مصري في العالم - طريقة عمل الكشري المصري اللذيذ باسلوب الطبخ المصري المميز.
المقادير:
الارز بالعدس:
كوب ارز مصرى
كوب عدس اسمر
كوب ماء سلق العدس
بصله كبيره مبشوره
زيت
بهارات
بابريكا
ملح
المكرونه:
نصف باكيت مكرونة
3 ملاعق كبيره صلصه طماطم
القليل من الماء
زيت
ملح
الصلصة:
3 حبات طماطم بدون قشر "عصير طماطم"
ملعقه كبيرة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيره خل
القليل من الماء
زيت
ملح
الكمونيه:
4 فصوص ثوم
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره هرميه كمون
2 ملعقه كبيره خل
زيت
ملح
البصل الوردات:
زيت
2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
فلفل
طريقة التحضير:
1- الارز بالعدس نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك .
2- نغسل العدس الاسمر ثم يسلق جيدا ويترك جانبا ونحتفظ بماء سلق
العدس لاستخدمه في تسويه الرز بعد ذلك.
3- نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه البصل ثم نضيف البهارات والبابريكا
4- ثم نضيف الارز الابيض المغسول والمصفى.مع التقليب المستمر لمده 3 دقائق
5- ثم نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى
يختلط الجميع ومن ثم نضيف ماء سلق العدس والملح.
6- يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج, وهذا شكله النهائي ان شاء الله..
المكرونه:
1- نسلق المكرونه ونقوم بتحضير صلصه المكرونه.
2- نقوم بوضع الزيت في القدر ثم نضيف 3 ملاعق كبيره صلصه طماطم والقليل من الماء واخيرا الملح
3- ثم نقوم بإضافه المكرونه ونقلبها جيدا مع الصلصه.
4- من الممكن ترك المكرونه بيضاء دون صلصه لكني افضلها بالصلصه.
تجهيز الصلصة:
1- نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم.
2- ثم نضيف عصير الطماطم "3 حبات طماطم نضعها في ماء ساخن
لتسهيل ازاله القشره الخارجيه ثم نضربهم في خلاط العصير"
3- ثم نضيف ملعقه الصلصه والقليل من الماء والملح واخيرا الخل
الكمونيه:
1- نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم, ثم نضيف الكمون
2- ثم ربع كوب الماء ونتركم يغلوا على النار
3- واخيرا نضيف الخل والملح حسب الرغبه
وردات البصل:
1- نحمر البصل الجوانح المضاف اليه القليل من الفلفل فى الزيت حتى يصبح لونه
غامق ونرفعه على ورق مطبخ او مصفاه وذلك لاضافته على وجه الطبق
الصوصات مع البصل
2- نقوم بتحضير طبق كبير من الكشري للتقديم على السفره..
اولا نقوم بوضع طبقه من الارز بالعدس
ثانيا نضع طبقه من المكرونه
ثالثا نضيف حلقات البصل المحمر للتجميل ونقدم معه الصوصات على جنب.
كاس رز مصري
نصف كاس عدس اسود
كاس مكرونه ... اي شكل تحبين
ملح - زيت
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
للصلصه نحتاج
طماطم - ثوم -صلصة طماطم - فلفل حار -ملح -زيت
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
ايضا بصل مقطع شرائح
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
الطريقه:
نغسل العدس ونضعه على النار حتى ينضج ونصفيه من الماء
نغسل الارز ونضعه على النار مع ماء وملح حتى ينضج ونصفيه
نضع المكرونه في ماء مغلي مع ملح حتى تنضج ونصفيها
ونخلط الرز والمكرونه والعدس مع بعض ونضعهم في قدر
به قليل من الزيت ونضعه على نار هادئه لمدة ربع ساعه
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
الان الصلصه
نفرم الثوم ونحمره في قليل من الزيت ثم نضع الفلفل المفروم و صلصة الطماطم
والطماطم المفروم ونتبله بالملح
ونتركه على نار هادئه
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نقلي البصل في زيت غزير حتى يصبح ذهبي
يغرف الارز ويوضع البصل المحمر فوقه ويقدم ساخنا مع الصلصه
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
كشري كشري
المقادير
- مكرونه صغيره مسلوقه
- ارز ابيض
- شعريه
- حلقات بصل
- ملعقه دقيق
- صلصه صماطم
- عدس بجبه او اصفر
- ثوم
- زيت
الطريقه
- تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
- ناخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
- نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
- نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
- ناخد مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
- لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
- طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
الكشري المصري - طريقة عمل الكشري المصري
أطيب واروع طبق كشري مصري في العالم - طريقة عمل الكشري المصري اللذيذ باسلوب الطبخ المصري المميز.
المقادير:
الارز بالعدس:
كوب ارز مصرى
كوب عدس اسمر
كوب ماء سلق العدس
بصله كبيره مبشوره
زيت
بهارات
بابريكا
ملح
المكرونه:
نصف باكيت مكرونة
3 ملاعق كبيره صلصه طماطم
القليل من الماء
زيت
ملح
الصلصة:
3 حبات طماطم بدون قشر "عصير طماطم"
ملعقه كبيرة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيره خل
القليل من الماء
زيت
ملح
الكمونيه:
4 فصوص ثوم
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره هرميه كمون
2 ملعقه كبيره خل
زيت
ملح
البصل الوردات:
زيت
2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
فلفل
طريقة التحضير:
1- الارز بالعدس نقوم بتحضير الرز بنقعه في الماء لمده ساعه ونغسله جيدا ونصفيه بعد ذلك .
2- نغسل العدس الاسمر ثم يسلق جيدا ويترك جانبا ونحتفظ بماء سلق
العدس لاستخدمه في تسويه الرز بعد ذلك.
3- نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه البصل ثم نضيف البهارات والبابريكا
4- ثم نضيف الارز الابيض المغسول والمصفى.مع التقليب المستمر لمده 3 دقائق
5- ثم نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب برفق شديد حتى
يختلط الجميع ومن ثم نضيف ماء سلق العدس والملح.
6- يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج, وهذا شكله النهائي ان شاء الله..
المكرونه:
1- نسلق المكرونه ونقوم بتحضير صلصه المكرونه.
2- نقوم بوضع الزيت في القدر ثم نضيف 3 ملاعق كبيره صلصه طماطم والقليل من الماء واخيرا الملح
3- ثم نقوم بإضافه المكرونه ونقلبها جيدا مع الصلصه.
4- من الممكن ترك المكرونه بيضاء دون صلصه لكني افضلها بالصلصه.
تجهيز الصلصة:
1- نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم.
2- ثم نضيف عصير الطماطم "3 حبات طماطم نضعها في ماء ساخن
لتسهيل ازاله القشره الخارجيه ثم نضربهم في خلاط العصير"
3- ثم نضيف ملعقه الصلصه والقليل من الماء والملح واخيرا الخل
الكمونيه:
1- نضع الزيت في قدر على النار ثم الثوم, ثم نضيف الكمون
2- ثم ربع كوب الماء ونتركم يغلوا على النار
3- واخيرا نضيف الخل والملح حسب الرغبه
وردات البصل:
1- نحمر البصل الجوانح المضاف اليه القليل من الفلفل فى الزيت حتى يصبح لونه
غامق ونرفعه على ورق مطبخ او مصفاه وذلك لاضافته على وجه الطبق
الصوصات مع البصل
2- نقوم بتحضير طبق كبير من الكشري للتقديم على السفره..
اولا نقوم بوضع طبقه من الارز بالعدس
ثانيا نضع طبقه من المكرونه
ثالثا نضيف حلقات البصل المحمر للتجميل ونقدم معه الصوصات على جنب.
رد: الكشري المصري بالصور
الصور جميله وفتحت نفسى للكل
بس اتحدااااااااكى لو تعرفى تعمليه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
يسلمو على الموضوع الجميل
فينك يال فى بالى يا ال بتطبخ كل حاجه
بس اتحدااااااااكى لو تعرفى تعمليه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
يسلمو على الموضوع الجميل
فينك يال فى بالى يا ال بتطبخ كل حاجه
رد: الكشري المصري بالصور
لا اعرف ربع ربعRoMBa كتب: الصور جميله وفتحت نفسى للكل
بس اتحدااااااااكى لو تعرفى تعمليه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
يسلمو على الموضوع الجميل
فينك يال فى بالى يا ال بتطبخ كل حاجه
بس مش جامد
ههههههههههههههه
وانا كمان لما شوفت التوبيك كنت جعانة
يسلمووووووو رومبا ردك الكريم ومرورك الاكرم
رد: الكشري المصري بالصور
بس يا بت يا هانا انتى ولا ربع ربع ولا كم كم
ههههههههههههههههههه
انتى اخرك اوى كباية شاى دة اذا مطلعش تقيل
هههههههههههه
يسلمووووووووو هنوش لازم تجوعينا يعنى
ههههههههههههههههههه
انتى اخرك اوى كباية شاى دة اذا مطلعش تقيل
هههههههههههه
يسلمووووووووو هنوش لازم تجوعينا يعنى
رد: الكشري المصري بالصور
لالالالالالالالالالالالا
مش حلو ولا حاجة
مش عجبني الكشري ده بجد ال بنعمله شكله احسن
وكمان طمعه ايه
مش قادره اقولكم
واااااااااااااااااو بجد ربنا يخليكي ليا يا مامتي يا حبيبتي
يسلمووو كتتييير
مش حلو ولا حاجة
مش عجبني الكشري ده بجد ال بنعمله شكله احسن
وكمان طمعه ايه
مش قادره اقولكم
واااااااااااااااااو بجد ربنا يخليكي ليا يا مامتي يا حبيبتي
يسلمووو كتتييير
رد: الكشري المصري بالصور
هههههههههههههههه بس يا بنت ياجينو انا بعرف اطبخ ربع ربع
مش ليا دعوة
طبعا يا سما كشري مامتك احسن
طيب قوليلها طبق على الماشي
يسلمو مروركم الكريم وردكم الاكرم
مش ليا دعوة
طبعا يا سما كشري مامتك احسن
طيب قوليلها طبق على الماشي
يسلمو مروركم الكريم وردكم الاكرم
رد: الكشري المصري بالصور
اه فعلا الواحد جاع
ههههههههههههه
ههههههههههههه
حمودى الروش- مخربش ذهبي
- النوع :
عدد المساهمات : 415
التقييم : 51090
تاريخ التسجيل : 14/07/2010
العمر : 31
المزاج : متقلب
لا اله الا الله محمد رسول الله
رد: الكشري المصري بالصور
هههههههههههههههه
انا هرد بدالك يسلموووووووو ياهانا
وانا هقول يسلموووو مرورك الكريم وردك الاكرم
انا هرد بدالك يسلموووووووو ياهانا
وانا هقول يسلموووو مرورك الكريم وردك الاكرم
رد: الكشري المصري بالصور
ههههههههههههههههه
سورى نسيت ارد
يسموووووووووووووو هانا
سورى نسيت ارد
يسموووووووووووووو هانا
حمودى الروش- مخربش ذهبي
- النوع :
عدد المساهمات : 415
التقييم : 51090
تاريخ التسجيل : 14/07/2010
العمر : 31
المزاج : متقلب
لا اله الا الله محمد رسول الله
رد: الكشري المصري بالصور
ههههههههههههههههه
مش لازم تدققي يعني
عدي يا هنوووووووووش
وبعدين مش طبق بس
بلاش فضايح واقولك انتي بتاكلي اية من مامتي
ها اقول
ها
ها
ههههههههههههههههههههه
مش لازم تدققي يعني
عدي يا هنوووووووووش
وبعدين مش طبق بس
بلاش فضايح واقولك انتي بتاكلي اية من مامتي
ها اقول
ها
ها
ههههههههههههههههههههه
رد: الكشري المصري بالصور
انا لسة عاملة من ايام كشرى كان جااااامد
بس برضه انا جعت اوووووووووى
فاكرة يا بنت يا سما الكشرى بتاع الكلية والله كانت لمة جامدة اوى
يا رب ترجع الايام دى
بس برضه انا جعت اوووووووووى
فاكرة يا بنت يا سما الكشرى بتاع الكلية والله كانت لمة جامدة اوى
يا رب ترجع الايام دى
رد: الكشري المصري بالصور
الله يخليكي يابوسي اشغليها عني
ههههههههههههههه
سما تعالي اعزمك على كباب واسكتي
ههههههههههههه
يسلمووو مروركم الكريم
ههههههههههههههه
سما تعالي اعزمك على كباب واسكتي
ههههههههههههه
يسلمووو مروركم الكريم
رد: الكشري المصري بالصور
لالالالالالالالالالا علي مين يا طنط
انا مش هنسي بقولك اية يا رومبو
تدفع كام وانا اقولك
هههههههههههههههههه
انا مش هنسي بقولك اية يا رومبو
تدفع كام وانا اقولك
هههههههههههههههههه
رد: الكشري المصري بالصور
انا يا سومااااااا اديكى جنية بس تقوليلى
بس بصى الجنية هدهولك بالتقسيط المريح
ها اية رايك
هههههههههههههههه
بس بصى الجنية هدهولك بالتقسيط المريح
ها اية رايك
هههههههههههههههه
رد: الكشري المصري بالصور
اقولك يا سوماااا
ادفعلك فكره الاتفاق بتاع النجاح
مش عاوزه بس تقوليى ايه رئيك
ادفعلك فكره الاتفاق بتاع النجاح
مش عاوزه بس تقوليى ايه رئيك
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
مواضيع مماثلة
» الزمالك بطل الدوري المصري !
» مكافآت إجادة للمنتخب المصري
» قصة سندريلا بالصور فقط
» كل شيء عن الدايناصورات بالصور
» امثال بالصور المتحركة
» مكافآت إجادة للمنتخب المصري
» قصة سندريلا بالصور فقط
» كل شيء عن الدايناصورات بالصور
» امثال بالصور المتحركة
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 2
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى