خرابيشو توب


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

خرابيشو توب
خرابيشو توب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مطبخ خربيشو الرمضانى

+3
hanna
nour
RoMBa
7 مشترك

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

اذهب الى الأسفل

8888888888 مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الخميس أغسطس 20, 2009 12:26 am


بسم الله الرحمن الرحيم
وطبعا يا جماعه دا اسمه مطبخ خربيشو
حيقدم لكم الخربوش الكبير الشيف رومباااا

وطبعا هنا حقدم لكو كل يوم اكله بالمقادير بتعتها وانتى تجبرو بقى
س 60 اكله فى 30 يوم
تبعونى
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف nour الخميس أغسطس 20, 2009 5:50 am

ايه الشغل الجامد ده يا شيف
انا بحب اجرب واكتشف
بس ربنا يستر معاك
انت متأكد ان انت بتعرف تطبح علشان ابى مطمن وانا بجرب
يلا انا وحظى
ههههههههههههههه
يلا ابدأ علشان انا متبعاك
بس هتلنا اكلات كويسة وبسيطة
اوك يا شيف رومبا
كل سنة وانت طيب
nour
nour
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Tamauz
عدد المساهمات : 2138
التقييم التقييم : 56899
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله على الحرية والنصر
sMS فى الوقت الراهن
ولا حاجــــــة

https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الخميس أغسطس 20, 2009 6:27 am

عنيا ليكى يا بوسى
كل ال انتى عوزه
بس انا حبدء اول يوم فى رمضان
حجيب اكله والجيب الحلو ايه
كدا يعنى
وجربو بقى وانتو وحظكم
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف hanna الخميس أغسطس 20, 2009 10:39 pm

اوك انا متابعة معاك ياشيف رومباااااااااا

بس ياريت وصفات سهلة مش معقدة
hanna
hanna
المديرة العامة
المديرة العامة

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Xxtt8
عدد المساهمات : 1909
التقييم التقييم : 57162
mMs mMs : رقيقة
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
العمر : 33
المزاج المزاج : عادي
sMS
مطبخ خربيشو الرمضانى 5559

.
أنا في الدنيا عارفه قياسي ,, بكم ولا بلاكم مرفوع راسي!!


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف la vie الجمعة أغسطس 21, 2009 3:05 am

وانا كمان هتابع


بس ربنا يستر


وتاكلنا حاجه كويسه
la vie
la vie
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
عدد المساهمات : 963
التقييم التقييم : 55112
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 12/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الجمعة أغسطس 21, 2009 8:33 pm

موعدنا فى اول رمضان
وهو بكره
بقى
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف hanna الجمعة أغسطس 21, 2009 9:50 pm

اوك ياشيف رومبا
ورمضان كريم عليكم ان شاء الله
hanna
hanna
المديرة العامة
المديرة العامة

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Xxtt8
عدد المساهمات : 1909
التقييم التقييم : 57162
mMs mMs : رقيقة
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
العمر : 33
المزاج المزاج : عادي
sMS
مطبخ خربيشو الرمضانى 5559

.
أنا في الدنيا عارفه قياسي ,, بكم ولا بلاكم مرفوع راسي!!


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف SAMALKS الجمعة أغسطس 21, 2009 10:57 pm

هههههههههههههههههه

انت واثق يا روومباا انك بتعرف تطبخ

شكلك هتودينا ورا الشمس

هههههههههههههههه
انا مستنية يا روومباا

يلا منتظرينك بأذن الله
وكل سنة وانت طيب ورمضان كريم عليك وعلينا كلنا

يسلموووو روومباا
SAMALKS
SAMALKS
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Wafaa
عدد المساهمات : 3515
التقييم التقييم : 59618
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله ع كل حال
sMS



يا قارئ خطي لا تبكي على موتي
فاليوم أنا معك وغداً في التراب..
فإن عشت فإني معك وإن مت فللذكرى..!
ويا ماراً على قبري لا تعجب من أمري
بالأمس كنت معك وغداً أنت معي..
أمـــوت و يـبـقـى
كـل مـا كـتـبـتـــه ذكــرى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف la vie السبت أغسطس 22, 2009 4:55 am

يلا يا رومبا احنا متابعين
بس ربنا يستر
بس ياريت اكلات سهله وبسيطه
la vie
la vie
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
عدد المساهمات : 963
التقييم التقييم : 55112
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 12/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa السبت أغسطس 22, 2009 11:24 pm


انهاده انا جى وجيب ليكو طبعا
اول اكله فى رمضان
وهيا حتبقى حلو
وهيا كنافه بالقشطه


المقادير
1-كنافة

2-نص كوب سمنة
3-علبة قشطة
4-فستق مطحون
كوب شبرات
طبعا انتو عرفين بتعمل اذاى
مش لزم اقول
ماشى

طريقه التحضير

1-ناخذ الكنافة ونحط معها سمنة ونخلط
2-انقسميها نصفين
نحط قسم فى السنيه من تحت ونحط عليه القشطه

ونرش عليه شويه زبيب وجوز الهند بعدين نغطيه بالقسم التانى
وبعدين دخلها الفرن عشان تتحمر
وبعدين نطلعها
وتحطى عليها العسل او الشربات ال انتى عملتيه
وبعدين تسيبها ربع ساعه وانتى مغطيها بحاجه
وبعد كدا
تقدرى تقدميها بالهناء والشفاء

RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa السبت أغسطس 22, 2009 11:26 pm

طاجن الأرز المعمر



المقادير :

كوب من الأرز المنقى ومغسول
2 كوب لبن
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل
ملعقة قشدة للوجه

الطريقة :
يغسل الأرز جيداً و يصفى من الماء
يوضع الأرز في إناء و معه السمن و كوب من اللبن
نقوم بخلطهم جيداً باليد


· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج لمدة 25 دقيقة -35 دقيقة
.
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa السبت أغسطس 22, 2009 11:29 pm

ثانيا مكونات الملوخيه:

ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم

الطريقه:

تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )

تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه

ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )

طريقة عمل التقلية:

بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....


ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية

لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول
ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ

اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف SAMALKS الأحد أغسطس 23, 2009 2:33 am

RoMBa كتب:

انهاده انا جى وجيب ليكو طبعا
اول اكله فى رمضان
وهيا حتبقى حلو
وهيا كنافه بالقشطه


المقادير
1-كنافة

2-نص كوب سمنة
3-علبة قشطة
4-فستق مطحون
كوب شبرات
طبعا انتو عرفين بتعمل اذاى
مش لزم اقول
ماشى

طريقه التحضير

1-ناخذ الكنافة ونحط معها سمنة ونخلط
2-انقسميها نصفين
نحط قسم فى السنيه من تحت ونحط عليه القشطه

ونرش عليه شويه زبيب وجوز الهند بعدين نغطيه بالقسم التانى
وبعدين دخلها الفرن عشان تتحمر
وبعدين نطلعها
وتحطى عليها العسل او الشربات ال انتى عملتيه
وبعدين تسيبها ربع ساعه وانتى مغطيها بحاجه
وبعد كدا
تقدرى تقدميها بالهناء والشفاء



بموت في الكنافة بطريقة عجيبة

وتسلم علي الطريقة السهلة دي يا روومباا

منتظرة المزيد

يسلموووووووووو
SAMALKS
SAMALKS
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Wafaa
عدد المساهمات : 3515
التقييم التقييم : 59618
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله ع كل حال
sMS



يا قارئ خطي لا تبكي على موتي
فاليوم أنا معك وغداً في التراب..
فإن عشت فإني معك وإن مت فللذكرى..!
ويا ماراً على قبري لا تعجب من أمري
بالأمس كنت معك وغداً أنت معي..
أمـــوت و يـبـقـى
كـل مـا كـتـبـتـــه ذكــرى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الأحد أغسطس 23, 2009 3:50 am

اى خدمه
نحن فى الخدمه
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف nour الأحد أغسطس 23, 2009 4:40 am

انا لسه عاملة الملوخية والحجات ال انت قولت عليها دى

بس طلعت فى الجون
ههههههههههههه

يسلمووو مجهودك يا رومبا
nour
nour
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Tamauz
عدد المساهمات : 2138
التقييم التقييم : 56899
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله على الحرية والنصر
sMS فى الوقت الراهن
ولا حاجــــــة

https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف la vie الأحد أغسطس 23, 2009 5:45 am

يسلمو مجهودك يارومبا


عاوزين تاني
la vie
la vie
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
عدد المساهمات : 963
التقييم التقييم : 55112
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 12/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الإثنين أغسطس 24, 2009 2:11 am

كبده اسكندرانى


المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر



1\2 ك كبده(طبعا الكميات ترجع حسب الطلب)
3 بصلات وســـــــــــــــــــــــــــط
3 حبات فلفل رومي بارد
2 حبـــــــــــه طماطم
الملح والفلفل الاسود والبهارات
فصين توم مدقوقين
معلقتين كبار لصصه طماطم
1\2 معلقه خل
زيت ذر ه

الطريــقــــــــــــــــه
تقطع الكبده مكعبات صغيره.تقطع البصل اربع تربع ثم تقطيعها شرائح رفيعه نوعا ما .
الفلفل ايضا يقطع نصفين ثم شرائح صغيره.وايضا الطماطم اربع تربع ثم شرائح
نجيب الطاسه التيفال ونضع فيها معلقتين زيت او معلقه مش كتير يعني.ثم نضع البصل ونقلب حتي يذبل
ولكن لا يصفر
ثم نضيف الفلفل حتي يذبل هو كمان ثم نضيف الطماطم حتي يختلط مع بعضه.ثم نضيف الكبده
ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكوره. اما الخل والصلصه والثوم نخلطهم مع حبه سكر ونقلبهم كويس
لحد ميبقي عامل زي الكاتشب
ونضفهم علي الكبده بعد نضجها ولو محتاجه حبه ميه ممكن نضيف شويه لكن الافضل نسويها علي نار هاديه
وتقلب ثم تطفئ النار.وتؤكل مع الخبز وسلطه الطحينه والسلطه الخضراء
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف RoMBa الإثنين أغسطس 24, 2009 2:12 am

بتزا مكسيكى


المقادير:

العجينة
كوبان من الدقيق المنخول
4ملاعق طعام زبدة
1 ملعقة طعام زيت ذرة
1 ملعقة طعام خميرة
1 ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء دافئ
ملح

الحشوة:

1 كوب صلصة البيتزا
1 فلفل رومي أخضر مقطع وفلفل حار (حسب الرغبة)
2/1 كوب فطر مقطع
2/1 كوب جبن تشادر مفروم

طبقة الوسط عبارة عن كوبين من
كلاً من (خسّ ، قطع طماطم ، قطع زيتون أسود ، وقطع جبن تشادر)



الطريقة :

تذوب الخميرة والسكر في الماء الدافىء وتغطى وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر.

يخلط الدقيق بعد نخله مع الملح والزبدة ويفرك بأصابع اليد حتى تختفي الزبدة في الدقيق.

يعجن بالماء المذاب فيه الخميرة حتى تتكون عجينة ملساء وناعمة.

تغطى وتترك فى مكان دافىء لمدة 3/4 ساعة حتى يتضاعف حجمها.

يسخن الفرن. يدهن القالب المجوف من المنتصف بالزيت.

تدمج الصلصة بالفطر والفلفل بنوعيه. تفرد العجينة في القالب بحيث ترتفع الأطراف من الأعلى وتسكب
الخلطة وترش بقليل من الجبن ثم تغلق الحواف على بعضها جيداً، وبواسطة السكين نقوم بعمل فتحات مع ملاحظة ان لاتكون كثيرة وكبيرة حتى لا تخرج الحشوة للخارج، ترش من الخارج بباقي الجبن.

تخبز لـمدة 30 إلى 35 دقيقة أو حتى تنضج.

نخرجها من القالب بحرص ونملئ المنتصف بالخضار المعد وتقدم.

ممكن حشو الأطراف بالجبن شيدر وتكون بذلك مايسمى ( ستفت كرست)

وبالهنا والشفا
RoMBa
RoMBa
مدير المخربشين
مدير المخربشين

النوع النوع : ذكر
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى 1187177599
عدد المساهمات : 2678
التقييم التقييم : 57634
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 13/06/2009
المزاج المزاج : ملكش صالح
sMS علمتنى الحياة ان من حقى ان أحلم
ولكن ان يكون حلمى فى مستوى قدراتى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 طريقة عمل المكرونة باللحمة المفرومة

مُساهمة من طرف Jana الإثنين أغسطس 24, 2009 2:46 am


طريقة عمل كرات اللحم مع المعكرونة



المقادير
مقادير اللحم:
ـ 1/2 كيلو لحم مفروم.
ـ بيضة.
ـ ملعقة صغيرة ملح.
ـ فلفل أسمر، بهارات، جوز الطيب.
مقادير الصوص:
ـ بصلة متوسطة مبشورة.
ـ عصير 2 حبة طماطم.
ـ من 2 إلى 3كوب ماء.
ـ ملعقتان كبيرتان من الدقيق.
ـ ملعقتان كبيرتان من السمن.
ـ ملعقة صغيرة ملح.
ـ 1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسمر.
ـ 1/2 ملعقة صغيرة جوز الطيب.
التحضير:
نضع السمن في صينية الفرن ثم البصل المبشور على النار ونقلبه حتى يصفر لونه، ثم نضيف له الدقيق ونعيد التقليب المستمر على النار.
نضيف للصينية الماء أو الشوربة حسب الرغبة ونقلب جيدا لإزالة أي تكتلات بالخليط ثم نضيف عصير الطماطم والبهارات والملح و نهدئ عليه النار لمدة 1/4 ساعة.
ـ نرص كرات اللحم في صينية الصوص ونحاول بقدر الإمكان تغطية اللحم بسائل الصوص.
وأخيرا ندخل الصينية الفرن لحوالي 1/2 ساعة حتى ينضج اللحم، ونقدم الكرات مع المعكرونة وشرائح الخضراوات




ان شالله تعجبكم

تقبلوا تحياتي


Jana
Jana
مـشرفـة المخـربشـين العامـة
مـشرفـة المخـربشـين العامـة

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Z777
عدد المساهمات : 2401
التقييم التقييم : 58154
mMs mMs : مطبخ خربيشو الرمضانى 228863346
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : تمام
sMS


عندما تكن مميز فلا تتأثر بكلام الناس فهو ضريبه يجب عليك أن تدفعها ...... لو لم تكن الحياة صعبة لما ولدنا ونحن نبكي ..... ليس من الصعب ان تضحي من اجل صديق .. ولكن من الصعب ان تجد الصديق الذي يستحق التضحية ..... لا تتخيل كل الناس ملائكة فتنهار احلامك ولا تجعل ثقتك بهم عمياء, لانك ستبكي على سذاجتك .....لا تشكو للناس جرحا انت صاحبه .... فالجرح لايؤلم احدا الا صاحبه.... لا يجب أن تقول كل ما تعرف ..ولكن يجب ان تعرف كل ما تقول
...




https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف Jana الإثنين أغسطس 24, 2009 2:47 am

يسلمووووووووو رومبااااا على الاكلات الجميلة دى
Jana
Jana
مـشرفـة المخـربشـين العامـة
مـشرفـة المخـربشـين العامـة

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Z777
عدد المساهمات : 2401
التقييم التقييم : 58154
mMs mMs : مطبخ خربيشو الرمضانى 228863346
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : تمام
sMS


عندما تكن مميز فلا تتأثر بكلام الناس فهو ضريبه يجب عليك أن تدفعها ...... لو لم تكن الحياة صعبة لما ولدنا ونحن نبكي ..... ليس من الصعب ان تضحي من اجل صديق .. ولكن من الصعب ان تجد الصديق الذي يستحق التضحية ..... لا تتخيل كل الناس ملائكة فتنهار احلامك ولا تجعل ثقتك بهم عمياء, لانك ستبكي على سذاجتك .....لا تشكو للناس جرحا انت صاحبه .... فالجرح لايؤلم احدا الا صاحبه.... لا يجب أن تقول كل ما تعرف ..ولكن يجب ان تعرف كل ما تقول
...




https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف Jana الإثنين أغسطس 24, 2009 2:50 am

RoMBa كتب:
كبده اسكندرانى


المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر




1\2 ك كبده(طبعا الكميات ترجع حسب الطلب)
3 بصلات وســـــــــــــــــــــــــــط
3 حبات فلفل رومي بارد
2 حبـــــــــــه طماطم
الملح والفلفل الاسود والبهارات
فصين توم مدقوقين
معلقتين كبار لصصه طماطم
1\2 معلقه خل
زيت ذر ه

الطريــقــــــــــــــــه
تقطع الكبده مكعبات صغيره.تقطع البصل اربع تربع ثم تقطيعها شرائح رفيعه نوعا ما .
الفلفل ايضا يقطع نصفين ثم شرائح صغيره.وايضا الطماطم اربع تربع ثم شرائح
نجيب الطاسه التيفال ونضع فيها معلقتين زيت او معلقه مش كتير يعني.ثم نضع البصل ونقلب حتي يذبل
ولكن لا يصفر
ثم نضيف الفلفل حتي يذبل هو كمان ثم نضيف الطماطم حتي يختلط مع بعضه.ثم نضيف الكبده
ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكوره. اما الخل والصلصه والثوم نخلطهم مع حبه سكر ونقلبهم كويس
لحد ميبقي عامل زي الكاتشب
ونضفهم علي الكبده بعد نضجها ولو محتاجه حبه ميه ممكن نضيف شويه لكن الافضل نسويها علي نار هاديه
وتقلب ثم تطفئ النار.وتؤكل مع الخبز وسلطه الطحينه والسلطه الخضراء

يسلموووووووووو رومباااااااااا على مجهودك العظيم
منتظرة منك المزيد
Jana
Jana
مـشرفـة المخـربشـين العامـة
مـشرفـة المخـربشـين العامـة

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Z777
عدد المساهمات : 2401
التقييم التقييم : 58154
mMs mMs : مطبخ خربيشو الرمضانى 228863346
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : تمام
sMS


عندما تكن مميز فلا تتأثر بكلام الناس فهو ضريبه يجب عليك أن تدفعها ...... لو لم تكن الحياة صعبة لما ولدنا ونحن نبكي ..... ليس من الصعب ان تضحي من اجل صديق .. ولكن من الصعب ان تجد الصديق الذي يستحق التضحية ..... لا تتخيل كل الناس ملائكة فتنهار احلامك ولا تجعل ثقتك بهم عمياء, لانك ستبكي على سذاجتك .....لا تشكو للناس جرحا انت صاحبه .... فالجرح لايؤلم احدا الا صاحبه.... لا يجب أن تقول كل ما تعرف ..ولكن يجب ان تعرف كل ما تقول
...




https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف SAMALKS الإثنين أغسطس 24, 2009 3:01 am

RoMBa كتب:
بتزا مكسيكى


المقادير:

العجينة
كوبان من الدقيق المنخول
4ملاعق طعام زبدة
1 ملعقة طعام زيت ذرة
1 ملعقة طعام خميرة
1 ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء دافئ
ملح

الحشوة:

1 كوب صلصة البيتزا
1 فلفل رومي أخضر مقطع وفلفل حار (حسب الرغبة)
2/1 كوب فطر مقطع
2/1 كوب جبن تشادر مفروم

طبقة الوسط عبارة عن كوبين من
كلاً من (خسّ ، قطع طماطم ، قطع زيتون أسود ، وقطع جبن تشادر)



الطريقة :

تذوب الخميرة والسكر في الماء الدافىء وتغطى وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر.

يخلط الدقيق بعد نخله مع الملح والزبدة ويفرك بأصابع اليد حتى تختفي الزبدة في الدقيق.

يعجن بالماء المذاب فيه الخميرة حتى تتكون عجينة ملساء وناعمة.

تغطى وتترك فى مكان دافىء لمدة 3/4 ساعة حتى يتضاعف حجمها.

يسخن الفرن. يدهن القالب المجوف من المنتصف بالزيت.

تدمج الصلصة بالفطر والفلفل بنوعيه. تفرد العجينة في القالب بحيث ترتفع الأطراف من الأعلى وتسكب
الخلطة وترش بقليل من الجبن ثم تغلق الحواف على بعضها جيداً، وبواسطة السكين نقوم بعمل فتحات مع ملاحظة ان لاتكون كثيرة وكبيرة حتى لا تخرج الحشوة للخارج، ترش من الخارج بباقي الجبن.

تخبز لـمدة 30 إلى 35 دقيقة أو حتى تنضج.

نخرجها من القالب بحرص ونملئ المنتصف بالخضار المعد وتقدم.

ممكن حشو الأطراف بالجبن شيدر وتكون بذلك مايسمى ( ستفت كرست)

وبالهنا والشفا


هي البتزا بعرف اعملها بس مش بطريقة دي

فكدة انا استفدت

يسلمووو روومباا علي الاكلات الحلوة دي
SAMALKS
SAMALKS
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Wafaa
عدد المساهمات : 3515
التقييم التقييم : 59618
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 11/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله ع كل حال
sMS



يا قارئ خطي لا تبكي على موتي
فاليوم أنا معك وغداً في التراب..
فإن عشت فإني معك وإن مت فللذكرى..!
ويا ماراً على قبري لا تعجب من أمري
بالأمس كنت معك وغداً أنت معي..
أمـــوت و يـبـقـى
كـل مـا كـتـبـتـــه ذكــرى


https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف nour الإثنين أغسطس 24, 2009 4:29 am

بجد يا رومبا الله ينور عليك
على فكرة انا اول مة اشوف الطريقة دى لعمل البيتزا
بعملها بطريقة اخرى
بجد مجهود روعة
تستحق له التقدير
nour
nour
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
وسام مطبخ خربيشو الرمضانى Tamauz
عدد المساهمات : 2138
التقييم التقييم : 56899
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 16/06/2009
المزاج المزاج : الحمد لله على الحرية والنصر
sMS فى الوقت الراهن
ولا حاجــــــة

https://khrabeash.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف la vie الإثنين أغسطس 24, 2009 4:46 am

يسلمو رومبا 
الاكلات حلوه 
يلا يا شيف عاوزين دايما الجديد
la vie
la vie
مخربش مشارك
مخربش مشارك

النوع النوع : انثى
عدد المساهمات : 963
التقييم التقييم : 55112
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 12/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

8888888888 رد: مطبخ خربيشو الرمضانى

مُساهمة من طرف كوكي الإثنين أغسطس 24, 2009 7:03 am

تسلمو يا رومبا
يلا عاوزين تاني
كوكي
كوكي
مخربش فضي
مخربش فضي

النوع النوع : انثى
عدد المساهمات : 186
التقييم التقييم : 54294
تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 17/07/2009

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

صفحة 1 من اصل 2 1, 2  الصفحة التالية

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى