مطبخ خربيشو الرمضانى
+3
hanna
nour
RoMBa
7 مشترك
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 2
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
مطبخ خربيشو الرمضانى
بسم الله الرحمن الرحيم
وطبعا يا جماعه دا اسمه مطبخ خربيشو
حيقدم لكم الخربوش الكبير الشيف رومباااا
وطبعا هنا حقدم لكو كل يوم اكله بالمقادير بتعتها وانتى تجبرو بقى
س 60 اكله فى 30 يوم
تبعونى
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
ايه الشغل الجامد ده يا شيف
انا بحب اجرب واكتشف
بس ربنا يستر معاك
انت متأكد ان انت بتعرف تطبح علشان ابى مطمن وانا بجرب
يلا انا وحظى
ههههههههههههههه
يلا ابدأ علشان انا متبعاك
بس هتلنا اكلات كويسة وبسيطة
اوك يا شيف رومبا
كل سنة وانت طيب
انا بحب اجرب واكتشف
بس ربنا يستر معاك
انت متأكد ان انت بتعرف تطبح علشان ابى مطمن وانا بجرب
يلا انا وحظى
ههههههههههههههه
يلا ابدأ علشان انا متبعاك
بس هتلنا اكلات كويسة وبسيطة
اوك يا شيف رومبا
كل سنة وانت طيب
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
عنيا ليكى يا بوسى
كل ال انتى عوزه
بس انا حبدء اول يوم فى رمضان
حجيب اكله والجيب الحلو ايه
كدا يعنى
وجربو بقى وانتو وحظكم
كل ال انتى عوزه
بس انا حبدء اول يوم فى رمضان
حجيب اكله والجيب الحلو ايه
كدا يعنى
وجربو بقى وانتو وحظكم
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
وانا كمان هتابع
بس ربنا يستر
وتاكلنا حاجه كويسه
بس ربنا يستر
وتاكلنا حاجه كويسه
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55112
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
هههههههههههههههههه
انت واثق يا روومباا انك بتعرف تطبخ
شكلك هتودينا ورا الشمس
هههههههههههههههه
انا مستنية يا روومباا
يلا منتظرينك بأذن الله
وكل سنة وانت طيب ورمضان كريم عليك وعلينا كلنا
انت واثق يا روومباا انك بتعرف تطبخ
شكلك هتودينا ورا الشمس
هههههههههههههههه
انا مستنية يا روومباا
يلا منتظرينك بأذن الله
وكل سنة وانت طيب ورمضان كريم عليك وعلينا كلنا
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
يلا يا رومبا احنا متابعين
بس ربنا يستر
بس ياريت اكلات سهله وبسيطه
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55112
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
انهاده انا جى وجيب ليكو طبعا
اول اكله فى رمضان
وهيا حتبقى حلو
وهيا كنافه بالقشطه
المقادير
1-كنافة
2-نص كوب سمنة
3-علبة قشطة
4-فستق مطحون
كوب شبرات
طبعا انتو عرفين بتعمل اذاى
مش لزم اقول
ماشى
طريقه التحضير
1-ناخذ الكنافة ونحط معها سمنة ونخلط
2-انقسميها نصفين
نحط قسم فى السنيه من تحت ونحط عليه القشطه
ونرش عليه شويه زبيب وجوز الهند بعدين نغطيه بالقسم التانى
وبعدين دخلها الفرن عشان تتحمر
وبعدين نطلعها
وتحطى عليها العسل او الشربات ال انتى عملتيه
وبعدين تسيبها ربع ساعه وانتى مغطيها بحاجه
وبعد كدا
تقدرى تقدميها بالهناء والشفاء
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
طاجن الأرز المعمر
المقادير :
كوب من الأرز المنقى ومغسول
2 كوب لبن
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل
ملعقة قشدة للوجه
الطريقة :
يغسل الأرز جيداً و يصفى من الماء
يوضع الأرز في إناء و معه السمن و كوب من اللبن
نقوم بخلطهم جيداً باليد
· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج لمدة 25 دقيقة -35 دقيقة
.
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..
المقادير :
كوب من الأرز المنقى ومغسول
2 كوب لبن
2 ملعقة سمن
ملح و فلفل
ملعقة قشدة للوجه
الطريقة :
يغسل الأرز جيداً و يصفى من الماء
يوضع الأرز في إناء و معه السمن و كوب من اللبن
نقوم بخلطهم جيداً باليد
· يدهن طاجن فخار أو صينية دهنا جيدا بالسمن .
· يوضع الأرز فى الطاجن و يصب فوقه اللبن المتبل بالملح و الفلفل و يزج فى فرن متوسط الحرارة حتى يقرب من النضج لمدة 25 دقيقة -35 دقيقة
.
· توزع ملعقة القشدة على السطح و يعاد الطاجن للفرن حتى يتم نضجه و يحمر وجهه و يقدم ..
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
ثانيا مكونات الملوخيه:
ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )
تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....
ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية
لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول
ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ
اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
ملوخيه خضره .. يعنى طازجة
نص ملعقه شاى كزبره ناشفه مطحونه
6فصوص ثوم
الطريقه:
تقطف الاوراق قفط ثم تغسل جيدا وتترك لتجف على ورق جرايد أو ورق يمتص البلل .. واتركيها حتى تتخلصي من الماء الزائد عليها ... ( راعي عدم تعرضها المباشر للتكييف او الهواء الساخن ... لانها ستتعرض للجفاف ولن تصلح لهذه الوصفة )
تخرطى الملوخيه جيدا بالمخرطة
تضعى 2 كوب كبير شوربه فى الحله
تضاف الملوخية بعد تخريطها
ترك على النار حتى تنضج لمده 10دقايق حتى تمتزج الشوربه مع الملوخيه
ملاحظة هااامة ( لاتتركي الملوخية تغلي ابدا ... لان ذلك سيؤدي الى انفصالها عن الشوربة )
طريقة عمل التقلية:
بعد ذلك تدقى الثوم مع الكزبره والملح
وتحمريهم على النار فى ملعقه زبده او سمنه
بعد ما يبقى لونه زهبى تطفى عليه
وتضعيه على الملوخيه وتقليبيها جيدا.. وياسلااام على الريحة والطشة ....
ملحوظه مهمه جداجدا .. أهم من الأولانية
لا تقومى بتغطيه الملوخيه اتركيها حتى تبرد وبعدين غطيها او فضى فى الاطباق على طول
ولو بتطبخى بدرى ييبقى لما يجى ميعاد الأكل ابقى سخنيها لكن متغطهاش اول ما تطبخيها عشان مترقدش فى الحله وتبوظ
اتركيها مكشوفه لا تنسى ولما تبرد غطيها
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
RoMBa كتب:
انهاده انا جى وجيب ليكو طبعا
اول اكله فى رمضان
وهيا حتبقى حلو
وهيا كنافه بالقشطه
المقادير
1-كنافة
2-نص كوب سمنة
3-علبة قشطة
4-فستق مطحون
كوب شبرات
طبعا انتو عرفين بتعمل اذاى
مش لزم اقول
ماشى
طريقه التحضير
1-ناخذ الكنافة ونحط معها سمنة ونخلط
2-انقسميها نصفين
نحط قسم فى السنيه من تحت ونحط عليه القشطه
ونرش عليه شويه زبيب وجوز الهند بعدين نغطيه بالقسم التانى
وبعدين دخلها الفرن عشان تتحمر
وبعدين نطلعها
وتحطى عليها العسل او الشربات ال انتى عملتيه
وبعدين تسيبها ربع ساعه وانتى مغطيها بحاجه
وبعد كدا
تقدرى تقدميها بالهناء والشفاء
بموت في الكنافة بطريقة عجيبة
وتسلم علي الطريقة السهلة دي يا روومباا
منتظرة المزيد
يسلموووووووووو
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
انا لسه عاملة الملوخية والحجات ال انت قولت عليها دى
بس طلعت فى الجون
ههههههههههههه
يسلمووو مجهودك يا رومبا
بس طلعت فى الجون
ههههههههههههه
يسلمووو مجهودك يا رومبا
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
يسلمو مجهودك يارومبا
عاوزين تاني
عاوزين تاني
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55112
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
كبده اسكندرانى
المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
1\2 ك كبده(طبعا الكميات ترجع حسب الطلب)
3 بصلات وســـــــــــــــــــــــــــط
3 حبات فلفل رومي بارد
2 حبـــــــــــه طماطم
الملح والفلفل الاسود والبهارات
فصين توم مدقوقين
معلقتين كبار لصصه طماطم
1\2 معلقه خل
زيت ذر ه
الطريــقــــــــــــــــه
تقطع الكبده مكعبات صغيره.تقطع البصل اربع تربع ثم تقطيعها شرائح رفيعه نوعا ما .
الفلفل ايضا يقطع نصفين ثم شرائح صغيره.وايضا الطماطم اربع تربع ثم شرائح
نجيب الطاسه التيفال ونضع فيها معلقتين زيت او معلقه مش كتير يعني.ثم نضع البصل ونقلب حتي يذبل
ولكن لا يصفر
ثم نضيف الفلفل حتي يذبل هو كمان ثم نضيف الطماطم حتي يختلط مع بعضه.ثم نضيف الكبده
ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكوره. اما الخل والصلصه والثوم نخلطهم مع حبه سكر ونقلبهم كويس
لحد ميبقي عامل زي الكاتشب
ونضفهم علي الكبده بعد نضجها ولو محتاجه حبه ميه ممكن نضيف شويه لكن الافضل نسويها علي نار هاديه
وتقلب ثم تطفئ النار.وتؤكل مع الخبز وسلطه الطحينه والسلطه الخضراء
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
بتزا مكسيكى
المقادير:
العجينة
كوبان من الدقيق المنخول
4ملاعق طعام زبدة
1 ملعقة طعام زيت ذرة
1 ملعقة طعام خميرة
1 ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء دافئ
ملح
الحشوة:
1 كوب صلصة البيتزا
1 فلفل رومي أخضر مقطع وفلفل حار (حسب الرغبة)
2/1 كوب فطر مقطع
2/1 كوب جبن تشادر مفروم
طبقة الوسط عبارة عن كوبين من
كلاً من (خسّ ، قطع طماطم ، قطع زيتون أسود ، وقطع جبن تشادر)
الطريقة :
تذوب الخميرة والسكر في الماء الدافىء وتغطى وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر.
يخلط الدقيق بعد نخله مع الملح والزبدة ويفرك بأصابع اليد حتى تختفي الزبدة في الدقيق.
يعجن بالماء المذاب فيه الخميرة حتى تتكون عجينة ملساء وناعمة.
تغطى وتترك فى مكان دافىء لمدة 3/4 ساعة حتى يتضاعف حجمها.
يسخن الفرن. يدهن القالب المجوف من المنتصف بالزيت.
تدمج الصلصة بالفطر والفلفل بنوعيه. تفرد العجينة في القالب بحيث ترتفع الأطراف من الأعلى وتسكب
الخلطة وترش بقليل من الجبن ثم تغلق الحواف على بعضها جيداً، وبواسطة السكين نقوم بعمل فتحات مع ملاحظة ان لاتكون كثيرة وكبيرة حتى لا تخرج الحشوة للخارج، ترش من الخارج بباقي الجبن.
تخبز لـمدة 30 إلى 35 دقيقة أو حتى تنضج.
نخرجها من القالب بحرص ونملئ المنتصف بالخضار المعد وتقدم.
ممكن حشو الأطراف بالجبن شيدر وتكون بذلك مايسمى ( ستفت كرست)
وبالهنا والشفا
المقادير:
العجينة
كوبان من الدقيق المنخول
4ملاعق طعام زبدة
1 ملعقة طعام زيت ذرة
1 ملعقة طعام خميرة
1 ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء دافئ
ملح
الحشوة:
1 كوب صلصة البيتزا
1 فلفل رومي أخضر مقطع وفلفل حار (حسب الرغبة)
2/1 كوب فطر مقطع
2/1 كوب جبن تشادر مفروم
طبقة الوسط عبارة عن كوبين من
كلاً من (خسّ ، قطع طماطم ، قطع زيتون أسود ، وقطع جبن تشادر)
الطريقة :
تذوب الخميرة والسكر في الماء الدافىء وتغطى وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر.
يخلط الدقيق بعد نخله مع الملح والزبدة ويفرك بأصابع اليد حتى تختفي الزبدة في الدقيق.
يعجن بالماء المذاب فيه الخميرة حتى تتكون عجينة ملساء وناعمة.
تغطى وتترك فى مكان دافىء لمدة 3/4 ساعة حتى يتضاعف حجمها.
يسخن الفرن. يدهن القالب المجوف من المنتصف بالزيت.
تدمج الصلصة بالفطر والفلفل بنوعيه. تفرد العجينة في القالب بحيث ترتفع الأطراف من الأعلى وتسكب
الخلطة وترش بقليل من الجبن ثم تغلق الحواف على بعضها جيداً، وبواسطة السكين نقوم بعمل فتحات مع ملاحظة ان لاتكون كثيرة وكبيرة حتى لا تخرج الحشوة للخارج، ترش من الخارج بباقي الجبن.
تخبز لـمدة 30 إلى 35 دقيقة أو حتى تنضج.
نخرجها من القالب بحرص ونملئ المنتصف بالخضار المعد وتقدم.
ممكن حشو الأطراف بالجبن شيدر وتكون بذلك مايسمى ( ستفت كرست)
وبالهنا والشفا
طريقة عمل المكرونة باللحمة المفرومة
طريقة عمل كرات اللحم مع المعكرونة
المقادير
مقادير اللحم:
ـ 1/2 كيلو لحم مفروم.
ـ بيضة.
ـ ملعقة صغيرة ملح.
ـ فلفل أسمر، بهارات، جوز الطيب.
مقادير الصوص:
ـ بصلة متوسطة مبشورة.
ـ عصير 2 حبة طماطم.
ـ من 2 إلى 3كوب ماء.
ـ ملعقتان كبيرتان من الدقيق.
ـ ملعقتان كبيرتان من السمن.
ـ ملعقة صغيرة ملح.
ـ 1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسمر.
ـ 1/2 ملعقة صغيرة جوز الطيب.
التحضير:
نضع السمن في صينية الفرن ثم البصل المبشور على النار ونقلبه حتى يصفر لونه، ثم نضيف له الدقيق ونعيد التقليب المستمر على النار.
نضيف للصينية الماء أو الشوربة حسب الرغبة ونقلب جيدا لإزالة أي تكتلات بالخليط ثم نضيف عصير الطماطم والبهارات والملح و نهدئ عليه النار لمدة 1/4 ساعة.
ـ نرص كرات اللحم في صينية الصوص ونحاول بقدر الإمكان تغطية اللحم بسائل الصوص.
وأخيرا ندخل الصينية الفرن لحوالي 1/2 ساعة حتى ينضج اللحم، ونقدم الكرات مع المعكرونة وشرائح الخضراوات
ان شالله تعجبكم
تقبلوا تحياتي
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
RoMBa كتب:كبده اسكندرانى
المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر
1\2 ك كبده(طبعا الكميات ترجع حسب الطلب)
3 بصلات وســـــــــــــــــــــــــــط
3 حبات فلفل رومي بارد
2 حبـــــــــــه طماطم
الملح والفلفل الاسود والبهارات
فصين توم مدقوقين
معلقتين كبار لصصه طماطم
1\2 معلقه خل
زيت ذر ه
الطريــقــــــــــــــــه
تقطع الكبده مكعبات صغيره.تقطع البصل اربع تربع ثم تقطيعها شرائح رفيعه نوعا ما .
الفلفل ايضا يقطع نصفين ثم شرائح صغيره.وايضا الطماطم اربع تربع ثم شرائح
نجيب الطاسه التيفال ونضع فيها معلقتين زيت او معلقه مش كتير يعني.ثم نضع البصل ونقلب حتي يذبل
ولكن لا يصفر
ثم نضيف الفلفل حتي يذبل هو كمان ثم نضيف الطماطم حتي يختلط مع بعضه.ثم نضيف الكبده
ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكوره. اما الخل والصلصه والثوم نخلطهم مع حبه سكر ونقلبهم كويس
لحد ميبقي عامل زي الكاتشب
ونضفهم علي الكبده بعد نضجها ولو محتاجه حبه ميه ممكن نضيف شويه لكن الافضل نسويها علي نار هاديه
وتقلب ثم تطفئ النار.وتؤكل مع الخبز وسلطه الطحينه والسلطه الخضراء
يسلموووووووووو رومباااااااااا على مجهودك العظيم
منتظرة منك المزيد
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
RoMBa كتب:بتزا مكسيكى
المقادير:
العجينة
كوبان من الدقيق المنخول
4ملاعق طعام زبدة
1 ملعقة طعام زيت ذرة
1 ملعقة طعام خميرة
1 ملعقة صغيرة سكر
3/4 كوب ماء دافئ
ملح
الحشوة:
1 كوب صلصة البيتزا
1 فلفل رومي أخضر مقطع وفلفل حار (حسب الرغبة)
2/1 كوب فطر مقطع
2/1 كوب جبن تشادر مفروم
طبقة الوسط عبارة عن كوبين من
كلاً من (خسّ ، قطع طماطم ، قطع زيتون أسود ، وقطع جبن تشادر)
الطريقة :
تذوب الخميرة والسكر في الماء الدافىء وتغطى وتترك فى مكان دافىء حتى تخمر.
يخلط الدقيق بعد نخله مع الملح والزبدة ويفرك بأصابع اليد حتى تختفي الزبدة في الدقيق.
يعجن بالماء المذاب فيه الخميرة حتى تتكون عجينة ملساء وناعمة.
تغطى وتترك فى مكان دافىء لمدة 3/4 ساعة حتى يتضاعف حجمها.
يسخن الفرن. يدهن القالب المجوف من المنتصف بالزيت.
تدمج الصلصة بالفطر والفلفل بنوعيه. تفرد العجينة في القالب بحيث ترتفع الأطراف من الأعلى وتسكب
الخلطة وترش بقليل من الجبن ثم تغلق الحواف على بعضها جيداً، وبواسطة السكين نقوم بعمل فتحات مع ملاحظة ان لاتكون كثيرة وكبيرة حتى لا تخرج الحشوة للخارج، ترش من الخارج بباقي الجبن.
تخبز لـمدة 30 إلى 35 دقيقة أو حتى تنضج.
نخرجها من القالب بحرص ونملئ المنتصف بالخضار المعد وتقدم.
ممكن حشو الأطراف بالجبن شيدر وتكون بذلك مايسمى ( ستفت كرست)
وبالهنا والشفا
هي البتزا بعرف اعملها بس مش بطريقة دي
فكدة انا استفدت
يسلمووو روومباا علي الاكلات الحلوة دي
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
بجد يا رومبا الله ينور عليك
على فكرة انا اول مة اشوف الطريقة دى لعمل البيتزا
بعملها بطريقة اخرى
بجد مجهود روعة
تستحق له التقدير
على فكرة انا اول مة اشوف الطريقة دى لعمل البيتزا
بعملها بطريقة اخرى
بجد مجهود روعة
تستحق له التقدير
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
يسلمو رومبا
الاكلات حلوه
يلا يا شيف عاوزين دايما الجديد
la vie- مخربش مشارك
- النوع :
عدد المساهمات : 963
التقييم : 55112
تاريخ التسجيل : 12/07/2009
رد: مطبخ خربيشو الرمضانى
تسلمو يا رومبا
يلا عاوزين تاني
يلا عاوزين تاني
كوكي- مخربش فضي
- النوع :
عدد المساهمات : 186
التقييم : 54294
تاريخ التسجيل : 17/07/2009
صفحة 1 من اصل 2 • 1, 2
خرابيشو توب :: رمضانيات :: مائده رمضان
صفحة 1 من اصل 2
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى